Nijmeegs swingendste skatejuf sinds 1998

Monic Bakker

Just go with the Flow!

It starts with a groove...

❤ Rolschaatsen ❤ Als kind werd ik hier al enorm blij van. De zon op mijn snoet en de wind door mijn haren voelen, dat was voor mij de vrijheid. Zelf leren rijden, remmen en sturen, met vallen en opstaan, de balans weten te houden en te herstellen door in beweging te blijven staat voor mij symbolisch voor het leven zelf.

Rolschaatsen brengt mij in een balans die verder gaat dan alleen mijn lijf. Mijn mindset wordt getraind terwijl ik rijd. Hoe meer ik mezelf ontspan en focus, hoe gemakkelijker ik in 'the flow' kom, in mijn eigen ritme/groove, en ga 'vliegen' over het asfalt of de vloer. En dan wordt mijn zieltje blij, de gelukshormonen gaan stromen en ik voel weer de vrijheid van vroeger. Als ik jou dit gevoel van vrijheid op wieltjes kan geven is mijn missie geslaagd!


In 1983 begon ik met rollerskaten. Ik liet mijn oude ijshockeyskates ombouwen en was meteen verliefd. Dit was de vrijheid die ik als kind voelde.  Mijn skatestijl was een mix van moderne jazz dans, ijshockey moves, straatskaten en discodansen.  Ik was medeoprichter van stichting Free Wheels die zich inzette voor rollerskaters en skateboarders. We gaven zowel demonstraties als workshops en organiseerden de wekelijkse woensdagavond rollerdisco's in het oude Doornroosje in Nijmegen.


Begin jaren '90 kocht ik mijn eerste Rollerblade inlineskates en ik was om. Dit was het oude ijshockeyskates gevoel dat ik zocht en ik werd groot fan van inline skaten. Ik ben verschillende skateopleidingen gaan volgen, o.a. bij de International Inline Skating Association  (IISA) en Skate Reebok. Rollerblade heeft mij een tijd gesponsord met materialen.

New beginnings

Omdat ik  altijd op zoek was naar nieuwe uitdagingen was ik een aantal jaren actief lid van jongleergroep Knotsgek in Nijmegen. Hier ontwikkelde ik een mix van jongleren, performen en vuurdansen op skates. Mijn favoriete onderdeel was de act waarin ik danste met mijn lange vuurstok. Waar dat mogelijk was gaf ik de vuurshow op mijn skates. Het pyromaantje in mij kon zich helemaal uitleven :)


Als Freestyle Dance Skater ben ik een aantal jaren verbonden geweest aan Tinko Productions, die een mix van theater, capoeira, breakdance, moderne dans en freestyle dance skate neerzette. Herkenning vond ik bij Marco Gerris, oprichter van het ISH Dance Collective, die net als ik meerdere disciplines door elkaar gebruikte. Aan hem en zijn crew heb ik een aantal workshops stokkendans gegeven.


Mijn grootste inspiratiebron was Lezly Ziering, die de spil en het hart vormde van de Central Park Dance Skaters in New York. Ik heb bij Lezly meerdere trainingen gevolgd en hem geassisteerd in zijn lessen. Vooral heb ik geleerd mijn eigen stijl te ontwikkelen. Bij het prachtige Broadway Dance Centre heb ik dansles (off-skates) gevolgd. In 1998 begon ik zelf City Skate en Dance Skate lessen, workshops, demo's en voorstellingen te geven onder de naam Skatingscool Groove!, Nijmeegs swingendste skateschool.

Trainingen

Training en inspiratie krijg ik wekelijks bij Es Quint in Rijswijk, een club integere rolschaatsers waar Brian, Mariska en Linda de spil zijn met een prachtige visie.

Juist nu bestaat een grote behoefte en vraag naar ontspanning, plezier en je goed voelen. Inline- en rollerskaten geven je dit gevoel! De endorfines, onze 'happy hormones',  stromen door je lijf als je eenmaal de basis hebt geleerd,  je veilig voelt op je skates en  het plezier van het rijden gaat erva​ren . In 'the flow & the groove' te leren zijn brengt je de vrijheid en ruimte om jouw unieke expressie vorm te geven, niet alleen op je skates maar ook in het dagelijkse leven. 


Mijn droom...

Een binnen/buiten Roller Rink (rolschaatsbaan) voor jong en oud in Nijmegen, waar je samen op een leuke, veilige en sportieve manier lol maakt in de rollerdisco, dansend op je wieltjes op swingende muziek.


Wil je goed leren skaten of zelfs leren dansen op je rolschaatsen of inlineskates? Neem contact met me op voor de mogelijkheden. Info: [email protected]

Skating is a way of life - just roll and go with the flow!